Höjd riktkurs för verkstadsgrupp

Morgan Stanley höjer riktkursen för verkstadsgruppen Atlas Copco till 177 kronor aktien från tidigare 154 kronor. Samtidigt upprepas rekommendationen undervikt.

Det framgår av en analys daterad den 4 augusti.

Banken motiverar höjningen av riktkursen med bland annat att man ser tendenser på att efterfrågan inom Mining verkar ha bottnat. Banken har justerat upp sina estimat för affärsområdet Gruv- och Bergbrytningsteknik med 12-13 procent för 2015-2016, uppjusteringen väntas resultera i en ökad vinst per aktie för koncernen på omkring 6-7 procent.

Samtidigt understryker banken att Atlas marginaler kommer att vara under fortsatt press. Morgan Stanley ligger för närvarande 7-8 procent under marknadens konsensus för 2015-2016.

Morgan Stanley har rekommendationen undervikt av tre anledningar:

Det första rör den organiska tillväxten inom Kompressorteknik. Tillväxten har inte tagit fart på samma sätt som hos konkurrenterna, skriver banken och noterar därtill att den underliggande marginalen är pressad med en nedgång på 1 procentenhet i det andra kvartalet trots valutamedvind.

Det andra avser en fortsatt motvind inom affärsområdet Gruv- och Bergbrytningsteknik. Även då efterfrågan verkar ha bottnat, ser banken att orderingången är fortsatt svag och ingen indikation tyder ännu på återhämtning. Underabsorption som råder inom Mining har satt press ned på bolagets marginaler.

Det tredje avser att Atlas har en allt för hög värdering i nuläget och att det finns bättre möjligheter på andra håll i sektorn.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.