Investerare spår högre kurser

Globala investerare har återfått en alltmer hausseartad syn på aktiemarknaden inför det andra halvåret 2014, enligt Bank of America Merrill Lynchs enkät för juli.

Av de tillfrågade fondmäklarna har 61 procent övervikt för aktier, vilket är det högsta resultatet sedan 2011 och den andra högsta mätningen sedan undersökningarna startade.

Enligt undersökningen reflekterar positioneringen investerarnas förväntningar på inflationen, där 71 procent tror att KPI på global basis är högre om 12 månader. Vidare förutspår 69 procent att världsekonomin kommer förbättras över nästkommande år.

21 procent anser att aktiemarknaden är övervärderad, vilket också är det högsta resultatet sedan 2000. Oro inför Kinesisk skuldbörda och deflation i euroområdet dock minskat och geopolitiska kriser anses nu vara det största hotet mot finansmarknadens stabilitet.

Vidare spår 25 procent av de tillfrågade globala investerarna att ECB:s förväntade kvantitativa lättnader kommer att äga rum under 2015, mot junis resultat om 15 procent. Endast 12 procent tror på kvantitativa lättnader i det tredje kvartalet.

Mot denna bakgrund har endast 10 procent övervikt för aktiemarknaden i Europa under nästkommande år, vilket är en nedgång med 11 procentenheter från junimätningen.

Undersökningen som baseras på svar från 179 deltagare utfördes av Bank of America Merrill Lynch och marknadsanalysinstitutet TNS.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets