JM överklagar FI-beslut

Bostadsutvecklaren JM kommer att överklaga Finansinspektionens beslut om konsolidering av bostadsrättsföreningar.
JM
”JM delar inte FIs bedömning och även om en förändrad redovisning inte påverkar JMs segmentsredovisning, projektstyrning eller riskprofil finner JM det principiellt angeläget att frågan blir ytterligare belyst genom rättslig prövning i domstol och kommer därför att överklaga FIs beslut”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I förra veckan meddelade FI att JM får en erinran som förelägger företaget att rätta i kommande finansiella rapporter och då konsolidera bostadsrättsföreningar under produktionsfasen.

JM anser dock att segmentsredovisningen, med successiv vinstavräkning med bostadsrättsföreningen som kund, bäst speglar den ekonomiska innebörden i bolagets affär.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco