Lundbergs fortsätter tanka i Handelsbanken

Investmentbolaget Lundbergs köpte på torsdagen ytterligare 500.000 aktier i Handelsbanken. Köpet gjordes till snittkurs om 83:15 kronor, motsvarande knappt 42 miljoner kronor.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Även i onsdags köpte investmentbolaget 500.000 SHB A-aktier och har med dessa två affärer ökat innehavet till 49 miljoner aktier, fortfarande omkring 2,5 procent av kapital och röster samt en position som femte största ägare i banken.

Lundbergs vd Fredrik Lundberg är vice ordförande i Handelsbanken samt största ägare och ordförande i Industrivärden som i sin tur är Handelsbankens största ägare.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.