Mips köper Glidewear

Hjälmbolaget Mips har ingått ett rörelseöverlåtelseavtal om köp av varumärket Glidewear och patenträttigheterna relaterade till Glidewear-teknologin. Säljare är Tamarack Habilitation Technologies.
Mips köper Glidewear - mips-700_binary_6957327.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskillingen uppgår till cirka 1 miljon dollar, vilken erläggs kontant. Tillträde har skett direkt vid rörelseöverlåtelseavtalets ingående.

”Förvärvet av den unika Glidewear-teknologin är ett viktigt steg i Mips ambition att fortsätta utveckla och bredda sitt produktutbud. Mips har sedan början av 2018 inkluderat Glidewear i vissa av sina lösningar som skyddar hjärnan med framgångsrika resultat och förvärvet av Glidewear-teknologin är en naturlig förlängning av det befintliga samarbetet”, heter det i pressmeddelandet.

Den förvärvade teknologin är ett lågfriktionsmaterial i två lager som främst har använts i medicinska applikationer för att skydda huden från skadlig friktion och skjuvning. Som en del av transaktionen har Tamarack beviljats en royaltyfri licens av Mips under en åttaårsperiod för fortsatt användning av tekniken inom Tamaracks befintliga medicinska applikationer.

Förvärvet förväntas inte ha någon väsentlig inverkan på nettoomsättningen eller ebit för Mips under 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco