Modernas resultat bättre än väntat – 93 % vaccineffektivitet även efter sex månader

Amerikanska bioteknikbolaget Moderna redovisar en omsättning i linje med väntat och ett resultat per aktie som kommer in högre än analytikerna väntat i det andra kvartalet.
Moderna coronavaccin
Foto: AP Photo/Hans Pennink/TT
Omsättningen steg till 4 197 miljoner dollar (66). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 4 207.

Resultat per aktie hamnade på 6,46 dollar (-0,31), vilket är 8,4 % bättre än analytikerkonsensus som låg på 5,96.

I rapporten nämner Moderna att dess vaccin mot covid-19 i en studie visat en effektivitet på 93 %, som kvarstår i sex månader efter den andra dosen. Nyligen meddelade branschkollegan Pfizer att effektiviteten för deras vaccin minskar efter sex månader.

Vidare uppger Moderna att bolaget för närvarande har flera nya läkemedelskandidater som utvecklas genom mRNA-tekniken, vilken var grunden till vaccinet, inom nya områden såsom infektionssjukdomar, hjärt-och kärlsjukdomar och onkologi.

Moderna, MUSD Q2-2021 Konsensus Förändring mot konsensus Q2-2020 Förändring
Nettoomsättning 4 197 4 207 -0,2% 66 6 259,1%
Resultat per aktie, USD 6,46 5,96 8,4% -0,31

Konsensusdata från Factset

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets