NCC bygger ytterligare byggnad i sjukhusprojekt i Finland – order värd 1,3 miljarder

Byggbolaget NCC har tecknat avtal om att uppföra byggnad F inom projektet Uleåborgs universitetssjukhus i Finland. Uppdraget är en del av den andra etappen av sjukhusets utvecklingsprogram och ordervärdet är cirka 1,3 miljarder kronor.
ANVÄND EJ RIVET KONTOR
ANVÄND EJ RIVET KONTOR
För närvarande bygger NCC byggnad A vid samma sjukhus.

”Att bygga stora, toppmoderna sjukhus med den senaste tekniken ställer höga krav på oss som entreprenörer och på våra kunder. Därför är samarbetet helt avgörande. Vårt framgångsrika arbete tillsammans med samkommunen för Norra Österbottens sjukvårdsdistrikt blir en utmärkt grund att bygga vidare på när vi nu går in i nästa etapp”, säger Catarina Molén-Runnäs, affärsområdeschef NCC Building Nordics.

Byggnad F omfattar cirka 33 000 kvadratmeter och rymmer laboratorium, apotek och bildbehandlingslokaler samt en onkologiavdelning och onkologisk öppenvårdsmottagning. Förberedande arbeten har inletts och byggnation startar i januari 2022. Arbetet förväntas sedan vara slutfört i juni 2025.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.