Note ökar vinst och omsättning

Kontraktstillverkaren rapporterar en stigande vinst och har en betydligt mer positiv marknadssyn, enligt vd.

Note redovisar ett resultat efter skatt på 26 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (24). Resultatet per aktie uppgick till 0:90 kronor (0:83).

Nettoomsättningen uppgick till 483 miljoner kronor (397). Rensat från förvärv var tillväxten 20 procent.

Rörelseresultatet blev 35 miljoner kronor (28) och rörelsemarginalen var 7,4 procent (7,1).

Resultatet före skatt uppgick till 33 miljoner kronor (27).

Kassaflödet efter investeringar blev 96 miljoner kronor (-81).

En utdelning om 1:20 kronor per aktie föreslås för helåret 2019 (0:70).

Notes marknadssyn är nu betydligt mer positiv än efter det tredje kvartalet och bilden är att efterfrågan idag är starkare.

Det skriver Notes vd Johannes Lind-Widestam i ett pressmeddelande med anledning av bokslutsrapporten.

”Orderstocken fortsätter öka i den takt vi förväntat oss och vår samlade bild är att förutsättningarna för en fortsatt stark tillväxt är mycket goda”, kommenterar han.

Under helåret 2019 ökade Notes försäljning 28 procent eller 17 procent rensat från förvärv. Rörelseresultatet ökade med 48 procent, eller med 37 procent justerat för engångskostnader.

Notes tillväxtmål är att öka marknadsandelarna och nå en stadig tillväxt om minst 10 procent per år.

Under det fjärde kvartalet var den organiska tillväxten 20 procent. Orderböckerna steg och var ungefär 25 procent högre än vid föregående årsskifte, uppger Johannes Lind-Widestam.

Vidare uppger han att införandet av restriktioner i världshandeln leder till att kunderna i ökande grad lägger om sin varuförsörjning, från öst till väst.

”Utifrån vår starka position i Europa ser vi snarare fler möjligheter än risker i den utvecklingen. Mot bakgrund av utbredningen av Coronaviruset kommer vi att hålla vår fabrik i Kina stängd en vecka längre än planerat under första kvartalet”, skriver Johannes Lind-Widestam.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets