Pareto tror på positiva estimatrevideringar för TF Bank

Pareto Securities kommer förmodligen att göra positiva estimatrevideringar för TF Bank efter att Q3-siffrorna överträffat konsensus. Det framgår av en marknadskommentar.
Pareto tror på positiva estimatrevideringar för TF Bank - penna-analys-aktier-900
Hittills i år har det redan kommit in 20 bud på Stockholmsbörsen. Helåren 2021 och 2020 kom det in på 21 respektive 17 bud på börsen. Foto: Chris Ryan/TT
Lånetillväxten mätt på kvartalsbasis ökade med 7,5 procent (3,9 procent väntat enligt Pareto) och resultatet per aktie blev 2,54 kronor (väntat 2,43 kronor).

En liten plump i protokollet var de operativa kostnaderna på 85 miljoner kronor, tre miljoner mer än vad Pareto räknat med. Det gav en K/I-ratio på 38,7 procent mot väntade 37,8 procent enligt Pareto.

Analyshuset skriver att man förmodligen kommer göra positiva estimatrevideringar för fjärde kvartalet 2020 och första kvartalet 2021 efter Q3-rapporten. Pareto har sedan tidigare köp på TF Bank och en riktkurs på 100 kronor som är under utvärdering.

TF Bank-aktien backar 2,9 procent till 88,40 kronor på rapporten.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets