Peab upprepar finansiella mål

Byggbolaget Peab upprepar sina nio externa finansiella mål i samband med dagens kapitalmarknadsdag i Stockholm.
Peab upprepar finansiella mål - Peab
Foto: PEAB

”Även om de senaste åren har präglats av en på många sätt turbulent omvärld som bland annat inneburit en kraftigt försämrad bostadsmarknad bedömer Peab att de nio externa målen som fastslogs 2021 är fortsatt relevanta”, skriver Peab i ett pressmeddelande.

De finansiella målen är:
* En rörelsemarginal över 6 procent
* En nettoskuldsättningsgrad på 0,3-0,7
* En utdelning på över 50 procent av årets resultat

”Vi har förmågan att nå samtliga våra mål, både de finansiella och de hållbarhetsrelaterade. I grunden tjänar vår affärsmodell med fyra affärsområden och lokal förankring oss väl såväl i goda som i svårare tider och den ger oss förutsättningar att fortsätta utveckla företaget och skapa värde för såväl aktieägare, kunder och hela samhället”, säger Jesper Göransson, VD och koncernchef Peab.

Peab kommunicerar också, mot bakgrund av de pågående så kallade fas 1-projekten inom entreprenadverksamheten, en potentiell orderingång om totalt cirka 19 miljarder kronor de närmaste två åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets