Pengar på banken

Det finns utsikter till att vi hamnar i en situation där pengar på banken – åtminstone i teorin – är just det, alltså pengar på banken.

Även om jag naturligtvis befinner mig i mina bästa år, är jag ändå tillräckligt gammal för att ha upplevt en mer lågteknologisk era i bankvärlden. I min barndom hände det sig allt som oftast att man efter en tids sparande – inte sällan efter högtider då äldre släktingar med bristande fantasi eller intresse för vilken typ av presenter som kunde tänkas intressera ett barn skänkt nystrukna sedlar i kuvert – hade en summa pengar som skulle sättas in på banken.

Man fick bege sig till ett bankkontor, fylla i en avi med både bokstäver och siffror, och sedan lägga fram slantarna hos en tillmötesgående bankkassör. Det insatta beloppet och saldot på kontot noterades därefter i en bankbok. För yngre läsare, som endast utfört monetära transaktioner via sin internetbank eller Swish, kanske detta ter sig exotiskt. Ett forntida fenomen i samma kategori som handmjölkade kor, läskbackar och telefonkiosker.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG