Stenhus Fastigheter rapporterar förvaltningsresultat på 21,5 miljoner 

Fastighetsbolaget Stenhus Fastigheter hade hyresintäkter på 42,0 miljoner kronor under andra kvartalet. Några jämförelsesiffror från fjolåret finns inte då moderbolaget och koncernen bildades under tredje kvartalet 2020.
Stenhus Fastigheter rapporterar förvaltningsresultat på 21,5 miljoner  - Stenhus Fastigheter
Bilden visar fastigheten Samariten 1 i Botkyrka som står för nästan två tredjedelar av Stenhus totala fastighetsbestånd. Största hyresgäst är Botkyrka kommun och fastigheten utgörs främst av äldreboende.
Driftnettot uppgick till 33,0 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet uppgick till 21,5 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var 138,4 miljoner kronor, och efter skatt 112,2 miljoner kronor.

I rapporten uppger VD Elias Georgiadis att bolaget fortsätter resan mot att nå ett fastighetsvärde på 10 miljarder kronor. Detta uppgick till 3,0 miljarder kronor per den 30 juni. När bolaget noterades för nio månader sedan låg fastighetsvärdet på 1,4 miljarder kronor.

Blickandes framåt ska mycket fokus läggas på konsolideringen av förvärvade Maxfastigheter.

”Inom den närmaste tiden ligger stort fokus på att konsolidera Maxfastigheter med Stenhus. Med avstamp i den delårsrapport Maxfastigheter publicerat för perioden bedömer vi att vårt hyresvärde och vårt driftöverskott kommer öka till det dubbla”, säger Elias Georgiadis.

Stenhus Fastigheter, Mkr Q2-2021
Hyresintäkter 42,0
Driftöverskott 33,0
Förvaltningsresultat 21,5
Resultat före skatt 138,4
Nettoresultat 112,2
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.