Tele2 får köp upprepat tre gånger om

Tele2 får upprepade köprekommendationer av Pareto Securities, Kepler Cheuvreux och Handelsbanken efter tisdagens Q4-rapport.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
I Paretos fall upprepas köp för att man anser ledningen vara försiktig kring utdelning och guidning. I fallet med utdelningen ska det finnas utrymme för att öka denna med minst en tredjedel, potentiellt ännu mer om det blir en exit i Nederländerna. Riktkursen lämnas på oförändrade 145 kronor.

Kepler verkar också tycka att det finns mer att dela ut och säger att man räknar med en extrautdelning senare i år. Vad gäller rapporten blev ebitda bättre än väntat (imponerande organisk tillväxt på 2 procent) medan ebitda-tillväxtguidningen för 2021 var i underkant. Analyshuset sänker riktkursen med en femma till 145 kronor.

Handelsbanken lyfter också fram den starka ebitda-prestationen i sin analys.

”Vi menar att detta är ett bevis för bolagets starka verksamhetsmodell och flexibla organisation. I ljuset av den motståndskraft som syntes 2020, tror vi att guidningen för 2021 är för konservativ, i synnerhet med tanke på de betydande effektivitetsvinster som kommer att realiseras från det pågående transformationsprogrammet”, skriver banken.