Tradedoubler-konkurrent nobbade Gravity4-bud

Gravity4 som har lagt ett bud värt 13,40 kronor per aktie på Tradedoubler, varav hälften i kontanter och hälften i egna onoterade aktier, försökte tidigare i maj att köpa den Nasdaq-noterade konkurrenten Rocket Fuel.

Rocket Fuels styrelse avvisade i ett pressmeddelande budet efter sex dagar med motiveringen att det inte var trovärdigt.

Styrelsen skrev att de har ”utvärderat budet och dragit slutsatsen att budet, som är mycket villkorat och ej i linje med gängse transaktioner där ett publikt bolag är inblandat, inte är trovärdigt”.

Gravity4:s vd Gurbaksh Chalal svarade i ett inlägg på bolagets blogg att han beklagar Rocket Fuels beslut. Han viftade bort invändningarna mot budets utformning och listade sedan en rad problem som Rocket Fuel enligt hans syn lider av och önskade, på sätt och vis, Rocket Fuel lycka till i framtiden.

”Jag önskar er och Rocket Fuel all välgång i framtiden då ni fortsatt dras med effekterna från att förlora kunder, varulager och personal”, skrev Chalal.

Gravity4 har innan man fick kalla handen från Rocket Fuel gjort en rad förvärv. Enligt Business Insider rör det sig om nio, de flesta mindre där betalningen har skett mestadels med egna aktier.

Vid det senaste förvärvet, av Uppsalabaserade adX Search där betalningen var en tredjedel kontanter och två tredjedelar aktier, värderades Gravity4 till 1 miljard dollar, enligt vad en källa ”nära Gravity4” sade till MediaPosts spalt Real-Time Daily.

Chalals personliga historia är fylld av stökiga relationer till kvinnor, skriver Business Insider. I april 2014 dömdes han till villkorlig dom efter att 2013 ha misshandlat sin flickvän och i oktober 2014 greps han för att ha sparkat en kvinna. Den villkorliga domen ledde till att han fick sparken från RadiumOne, ett företag som han grundade och var vd för.

Därtill har Gravity4 och Chalal själv blivit stämda av en före detta marknadschef, Erika Alonso, för köns- och åldersdiskriminering. Alonso hävdar även att Chalal spionerade på henne under en jobbintervju och att hon noterat tema av revansch riktat mot Chalals förra bolag RadiumOne.

Chalal och Gravity4 tillbakavisar anklagelserna i stämningen.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.