Transfetter förbjuds i USA
Det betyder att samtliga livsmedelsföretag i USA nu har tre år på att sig att minska innehållet av transfetter i livsmedelsförsörjningen. Hittills har redan 85 procent av samtliga artificiella transfetter eliminerats tack vare starka hälsokampanjer och stämningar, enligt den ideella organisationen Center for Science in the Public Interest.
Bland de bolag som valt att bli kvitt artificiella transfetter finns snabbmatskedjan Subway som i början av juni beslutade sig för att dumpa samtliga sådan ingredienser från dess meny. Tidigare i år har rivaler som Panera Bread, Noodles, Taco Bell och Pizza Hut lovat att implementera liknande åtgärder.
Transfett är fett som innehåller transfettsyror vilket i sin tur är en typ av omättade fettsyror. Substansen förekommer i friterad mat, som exempelvis pommes frites, samt i övrig sockerrik mat som kex, godis, glass och mikrovågspopcorn.
Kommentera artikeln
I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.
Grundreglerna är:
- Håll dig till ämnet
- Håll en respektfull god ton
Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.