31 maj 2020 12:00

”Vi lägger oss inte ner och dör”

Tomma hotell, kursras, stängda gränser, inställda flyg och inlåsta människor. Det är inte lätt att vara hotellfastighetsbolag i coronatider. Men Pandox vd Anders Nissen har en plan.
Anders Nissen Pandox

”Om jag skulle stå och sälja hamburgare på Djurgårdsbron måste jag ju ha myndighetstillstånd, sköta hygienfrågor och redovisa mina intäkter på ett vettigt sätt. Så är det inte med Airbnb, de tänjer precis alla gränser.”

Anders Nissen Vd för Pandox
Anders Nissen, VD för Pandox . Foto: Tobias Ohls

Coronakrisens allvar blev uppenbar för Pandox vd Anders Nissen i mitten på mars. En särskild krisgrupp tillsattes inne på företaget. De möttes varje dag för att följa utvecklingen på de marknader där hotellfastighetsbolaget är verksamt. Dessutom försökte de bilda sig en uppfattning om vad en pandemi betyder för samhället och vad en den möjligen skulle kunna innebära för ett hotellfastighetsbolag om den fick fäste. Det blev långt värre än befarat.

”Vi satte upp olika scenarier. Ingen av dem byggde på den låga beläggning vi har nu, 20-25 procent, säger Anders Nissen, som varit vd för Pandox sedan år 1995.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här