Vi tankar kläder och guld

Även om ABB åkte ut på stopploss blev det en bra vecka för portföljen. Vi tar hem vinsten i Nibe och tankar fullt med Hennes & Mauritz och Nordic Mines.

Minirallyt på torsdagen gjorde gott för korta portföljen som steg 1,4 procent förra veckan, vilket var 0,4 procentenheter bättre än OMX Affärsvärldens generalindex. Försprånget till index ökade därmed till 9 procentenheter. Portföljen har avkastat 22,1 procent sedan starten i mitten av januari, samtidigt som index har stigit med 13 procent. Det känns bra.

Med tanke på Affärsvärldens utgivning (tidningen skickas till tryckeriet på måndagar och korta portföljen spikas på fredagar) är det värsta som kan hända att börsen först faller kraftigt i början av veckan, så att stoppar utlöses, och sedan avslutar veckan i dur. Förra veckan var lite åt det hållet. ABB stod på öronen och föll ur efter en förlust på 4,8 procent. Efter en kraftig uppgång under fredagen, då SEB Enskilda höjde rekommendationen för Nibe till köp, tackar vi för oss, låter aktien falla för ålderstrecket och säljer. Facit blir en vinst på 7,3 procent.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här