VNV Global ser uppvärdering av Voi-investering efter finansieringsrunda

Investmentbolaget VNV Global förväntar sig en betydande uppvärdering av deras investering i elsparkcykelbolaget Voi. Det framgår av ett pressmeddelande.
Voi elsparkcykel
Foto: Stina Stjernkvist / TT

Anledningen är att Voi i en finansieringsrunda tar in 45 miljoner dollar, en finansieringsrunda där VNV deltog med 3,6 miljoner dollar. Efter transaktionen äger VNV 24,8 % av Voi och omvärderingen motsvarar en ökning av substansvärdet om 7 % jämfört med det senaste rapporterade substansvärdet 30 juni.

VNV Globals vd Per Brilioth kommenterar: ”Sedan vår senaste investering i Voi i december 2020 har bolaget sett en stark tillväxt. Bolaget levererade 18 miljoner resor under andra kvartalet 2021, upp nästan 9x jämfört med tidigare år och passerade nyligen 1 miljon nedladdningar i Storbritannien, en marknad som lanserade för mindre än ett år sen. Voi kommer använda denna ytterligare finansiering för att fortsätta att investera i sin e-scooterflotta, säkerhetslösningar och parkeringsinfrastruktur. Vi är glada över att delta i denna runda och tror att vi fortfarande är i ett tidigt skede av Vois tillväxtresa och långsiktiga värdeskapande.”

Voi finns idag i 70 olika städer runt om Europa och Storbritannien och värderingen på bolaget är nu drygt 7,6 miljarder kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets