Volvo Cars sparar på kostnaderna

Besparingspaketet innebär nedskärningar.

Volvo Cars har implementerat ett kostnadsbesparingspaket inkluderande nedskärningar av 750 tjänster från och med 1 juli, uppgav vd Håkan Samuelsson i en delårsrapportkonferens på torsdagen.

Den svensk-kinesiska Volvo-biltillverkaren kommer sjösätta ytterligare ett besparingspaket från 1 januari, då bolaget siktar på ännu en miljard kronor i kostnadsnedskärningar. Då i fråga om indirekta upphandlingskostnader av material.

Besparingsåtgärderna kommer bidra till resultatförbättringar i andra halvåret samt under första halvåret 2020, sade vd Håkan Samuelsson.

Volvo Cars rörelseresultat före ned- och avskrivningar, ebitda, minskade under årets andra kvartal till 6,5 miljarder kronor. Det kan jämföras med resultatet motsvarande kvartal i fjol, som var 7,6 miljarder. Rörelsevinsten påverkades negativt av handelskonflikter och prispress, sade Håkan Samuelsson.

Omsättningen ökade med knappt 2 procent till 67,2 miljarder kronor (66,0).

Under kvartalet sålde Volvo Cars 179.506 bilar, att jämföra med 170.232 motsvarande period i fjol.

Ägarbolaget Geelys aktie var 1 procent ned med en dryg timme kvar till Hongkong-börsens stängning.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här