Platsannonser

Chief Compliance Officer för Skandia Fonder

Välkommen till Skandia. Här kan din insats göra verklig skillnad. Det kräver förstås ditt engagemang och din vilja att utveckla dig själv, kollegorna och affären. Hos oss blandas lång erfarenhet med nya tankar och idéer - vi vill framåt och ge långsiktigt värde. Vi bryr oss på riktigt, om jobbet och om varandra, så vi kan prestera och samtidigt må bra på vägen. Nu ser vi fram emot din ansökan!

Skandia Koncerncompliance söker nu en Chief Compliance Officer för Skandia Fonder.

Om rollen som Chief Compliance Officer

I din roll som Chief Compliance Officer (CCO) för Skandia Fonder kommer du få en central roll i att bidra till att Koncerncompliance utgör bra stöd till Skandias Affärsområde Kapitalförvaltning (AOK). Som en del av vårt team som arbetar med bank och kapitalförvaltningsfrågor kommer du vidare ha en viktig roll i att stödja övriga i gruppen i compliancerelaterade frågor.

Du rapporterar till Skandia Fonders VD samt Head of Group Compliance Bank, Fund, Investment- & Asset Management.

Som CCO är ditt uppdrag att hjälpa verksamheten, VD och styrelse att säkerställa att Skandia Fonder bedrivs i enlighet med gällande regler. Detta gör du främst genom olika rådgivande och stödjande insatser, genom övervakning och kontroll samt rapportering. Som CCO ansvarar du också för att upprätthålla en riskbaserad årsplan för funktionen. Du kommer arbeta nära och samarbeta med dina kollegor i Skandia Fonder och övriga inom AOK.

Till dina arbetsuppgifter hör, utifrån ett riskbaserat förhållningssätt, bl.a. att:

  • Ge löpande råd och stöd till verksamheten
  • Genomföra utbildningar
  • Arbeta med omvärldsbevakning avseende nya och förändra regelverk
  • Genomföra riskinventeringar
  • Utföra granskningar och andra kontrollerande aktiviteter
  • Löpande följa upp eventuella åtgärdsplaner

Dina arbetsuppgifter omfattar även att:

  • Ansvara för löpande rapportering till VD och kvartalsvis styrelse
  • Assistera bolaget vid kontakter med till exempel FI och andra tillsynsmyndigheter
  • Delta i bolagets ledningsgruppsmöten samt andra för funktionen relevanta forum

Om dig

För att lyckas i rollen som CCO måste du vara strukturerad, analytisk och noggrann och samtidigt ha förmåga att se helheten. Du har en lösningsorienterad inställning grundad i stark integritet och kompetens samt är driven och kan ta egna initiativ.

Vidare är du kommunikativ och har en god förmåga att förmedla komplicerade förhållanden på ett enkelt och pedagogiskt sätt. Intresse och förståelse av finansiella instrument och finansiella marknader är ett plus.

Som person bör du vara prestigelös och lyhörd samt besitta hög integritet. Rollen förutsätter också att du är pragmatisk samt har stor ansvarskänsla.

Det här önskar vi av dig

Vi söker dig som är utbildad jurist och har arbetat med regelefterlevnadsfrågor för fondverksamhet och kapitalförvaltningsverksamhet i tillsammans 7-8 år varav minst 5 år inom en compliancefunktion.

Har du tidigare arbetat som CCO för annat bolag är detta mycket meriterande. Vidare är det meriterande om du arbetat inom Finansinspektionen.

Frågor och ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller på peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Din ansökan ska bestå av ett CV och kortare personligt brev. Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

Varmt välkommen med din ansökan!