Human värdering av aktien

Omsorgsbolaget Humana visade tecken på tillfriskning under fjolåret. Det finns dock fortsatt för stora frågetecken kring bolagets två största affärsområden för att Affärsvärlden ska trycka på köpknappen.
Human värdering av aktien - humana-700_binary_6950533.jpg

VÄNTA Sverige har 290 kommuner. Drygt 240 av dem styrs nu av partikonstellationer som enligt Humanas vd Rasmus Nerman värnar valfrihet och ser att privata aktörer har en viktig roll att fylla i välfärden.

Det är goda nyheter för ett företag och en bransch som kanske mer än någon annan är beroende av den politiska arenan. Men politiska beslut har också varit Humanas huvudproblem de senaste åren. Med tvärvändningen i migrationspolitiken minskade efterfrågan inom individ- och familjeomsorgsverksamheten, som svarar för en tredjedel av omsättningen. Humanas största affärsområde Personlig assistans, runt 40 procent av omsättningen, drabbades samtidigt av Försäkringskassans restriktivare regler kring vem som ska få personlig assistans. Det sänkte under 2017 tillväxten till 2,8 procent och fick rörelseresultatet att dyka 17 procent.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets