Köp smart förvärvsmaskin

Förvärvsmaskinen Instalco har bevisat sig både resultatmässigt och på börsen. Men än är det inte försent att hoppa på kursresan norrut.

KÖP Senast Affärsvärlden skrev om installationsföretaget Instalco var i september 2017, fyra månader efter att riskkapitalbolaget FSN Capital och vd:n, tillika storägaren Per Sjöstrand, hade satt bolaget på börsen. Vi lockades av affärs­idén att förvärva bra installationsbolag billigt och sedan låta dem leva vidare självständigt i en konglomeratstruktur.

Då tycktes konjunkturen stå i zenit, varför en investering i det byggkänsliga Instalco verkade alltför riskfylld för att Affärsvärlden skulle rekommendera köp. Väntarådet föll väl ut när bostadsfrossan drog in över börsen samma höst, och straffade allt som kunde kopplas till byggindustrin. I Instalcos fall var kursfallet dock något överdrivet – endast 20 procent av bolagets intäkter kommer från nybyggnation. Bolaget har dessutom fått ned sin exponering mot den svenska marknaden till drygt 75 procent genom expansion till våra nordiska grannländer.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här