”Matematiken förde mig hit”

Som vd för Academedia har Marcus Strömberg förhållit sig till den politiska åsiktsindustrin i snart femton år. I väntan på nya strider växer skolkoncernen på nya marknader.

Söndagen den 29 maj 2016. Den direktsända partiledardebatten i SVT:s Agenda slutar i storbråk. Debatten tar avstamp i stundande börsintroduktion av skolkoncernen Academedia och tonläget är högt. Inom loppet av några minuter säger statsminister Stefan Löfven (S) att ”60 000 barn är till salu på börsen”. Centerpartiets Annie Lööf replikerar: ”Det anstår inte en statsminister att uttrycka sig på det sättet.” Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt går till attack mot Jimmie Åkesson för att Sverigedemokraterna har svängt i frågan om vinster i välfärden:

– Ska du inte berätta för svenska folket om hur ni har blivit smorda av de här riskkapitalbolagen? Om alla luncher, middagar och bjudningar ni har varit på? I valrörelsen ville ni ta bort vinster i välfärden men sedan har ni blivit bästa kompisar med Wallenbergarna och de här gängen, gått på whiskybarer…

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här