Spännande men fullvärderat

HMS Networks gynnas av heta tekniktrender och har bra fart på tillväxten. De goda framtidsutsikterna är dock mer än väl inprisade.

Teknikbolaget HMS Networks tillhör årets kursvinnare på börsen. Ett starkt bokslut har följts av två starka delårsrapporter, vilka lyft aktien med över 40 procent i år. Under andra kvartalet ökade försäljningen med 25 procent jämfört med föregående år. Av bolagets försäljning går cirka 95 procent på export och påverkas därmed kraftigt av valutaförändringar. Rensat för kronförsvagningen mot framför allt dollarn landade omsättningsökningen på 15 procent. Det är ändå övertygande siffror och sjätte kvartalet i rad med ­rekordnivåer på försäljningen.

HMS har vuxit fram som en stor leverantör av olika automations- och kommunikationslösningar för industriella nätverk och gynnas därför av den snabba teknikutvecklingen. Det hajpade tillväxtområdet ”Internet of things” gäller även industrin och avser industriella enheter och maskiner som kan utbyta uppgifter och information med tillverkningssystem, kontrollsystem och operatörer.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här