Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

”THQ nära kroppen”

2019-08-21 18:00

BÖRSGOLVET.

Hela havet stormar-övningen bland börsens vd:ar har saktat in något, så frågan som Golvets vänner nu ställer sig är vart alla exvd:ar utan stol ska ta vägen?

– Man kommer ju inte så mycket längre i telekombranschen i Sverige än vd-posten på Telia. Jag har hört att Johan Dennelind vill in i riskkapitalbranschen, säger en charkbricka på Nybrogatan.

– Om EQT köper 3 och slår ihop det med IP Only, till exempel. Ett sådant jobb skulle passa Dennelind perfekt. Det är inte på börsen, det är riskkapital, och det är mer lukrativt..., skvallrar en Lillet Tonic som återigen är out of office.

Även om man har kunnat undvika mejlen i sommar är Twitterkontot en annan femma. Det råder stor tweetosäkerhet och börsen står på tå.

– President Trump måste ju ha ökat användningen av Twitter rejält. Den som inte prenumererar på hans tweets riskerar att sitta där med svartepetter, säger en Grains de Celles Champagne.

Vid sidan av presidenttweetandet kommer andra rysare från USA, inte minst den inverterade räntekurvan, vilket har fått en Guccipiké på Brillo att famla efter nya hängslen.

– Inför höstregnet har alla kutat till samma träd. Alla söker vi skydd genom att köpa fastigheter, Ica eller Axfood. Men att stå där och gömma sig för lågkonjan allesammans, jag tvivlar. Se på riktig tillväxt i stället – THQ, till exempel. De ska ju byta namn till Embracer Group – och man ska nog hålla den nära kroppen, de kom ju med en stark rapport, 10, 12 procent bättre än förväntat, de driver på med organisk tillväxt.

En Uva di Troia kommenterar säkerhetstänket från Guccipolaren och säger:

– Även Leo Vegas var siffermässigt bättre än väntat, men hela det där gamblingsegmentet har blivit iskallt. På ett sätt är det mer intressant nu när värderingen är låg, men på sikt är det inte säkert att man får bra betalt där heller.

– Man har prisat upp de stabila bolagen. Det är få bolag som kan växa framöver. I takt med att det blir färre bolag med organisk och tydlig tillväxt blir priset på dem som orkar växa högre, eftersom tillväxt kommer att bli en bristvara.

Golvets vänner pekar då och då på bolag som följer makrotrender som de hakar upp sin tillväxt på, exempelvis åldrande befolkning. Spectracure vill behandla cancer med laser, men First North-entusiasterna går händelserna i förväg.

– Som så många andra forskningsbolag har de ett behjärtansvärt syfte, men de har fött en IR-mässig mardröm både för sig själva och för First North. Precis igenom en mindre fas 1-studie med obevisad teknik, var rusningen till som mest över 3,5 miljarder i börsvärde ett par rejäla kliv för snabbt fram. Förklaringen ligger snarare i det lilla bolagets hoppingivande och vaga informationsgivning, kombinerat med köpt bevakning i samma anda. Det har räckt för att slutna forum präglade av mer eller mindre drömscenarier ska locka in horder av oerfarna småsparare, varnar en Golvet-vän som sett tiden gå, och fortsätter:

– Nu har Spectracure skärpt informationsgivningen ett snäpp och det hela har kylts av mot 2 miljarder runt kurs 25 kronor. I november löses teckningsoption 3 in, med två teckningsoptioner för en ny aktie på kurs 6,50 kronor. Det skulle inte förvåna mig om aktien då ligger närmare den nivån än dagens.

Upplagt för höstmörker i laserbranschen alltså.

Affärsvärlden Redaktionen

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom