Tillväxtfabrik vid god vigör

Vinsthemtagning i mogna kassakor, e-handelsfullträffen Zalando som försvarar vunnen mark och ny explosiv tillväxt inom e-hälsa samt fintech börjar redan ge avtryck på helheten. Ingen kan anklaga Kinnevik för passivt maktkramande, men börsen sätter ändå omotiverad rabatt på tillväxtstrategin.
Tillväxtfabrik vid god vigör - k-portf_binary_6971887.jpg

KÖP Strax efter att den här analysen är ute samlas större investerare, analytiker och media på torsdagen vid Hotel At Six, ett av de nya hotell som trängts in vid Riksbankens tidigare så sömniga hemvist Brunkebergstorg. De ska där lyssna till Kinneviks första kapitalmarknadsdag i egen regi på fem år.

Senast det bjöds på kapitalmarknadsdag, i september 2014, samlades ett rejält uppbåd av nyfikna på Moderna museet för att höra dåvarande vd:n Lorenzo Grabau måla upp potentialen för de då fortfarande lite exotiska internetbolagsmodeller kring inte minst nätshopping, som Kinnevik just höll på att förse med alltmer riskkapital. Kinneviks aktiekurs hade då mer än dubblats under 2013, efter försäljningen av vätskekartongtillverkaren Korsnäs till Billerud Korsnäs följt av förväntningarna om vad som komma skulle från e-handeln, inte minst från portföljens tyska nätmodeflaggskepp Zalando.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här