”En väldigt häftig upplevelse”

Virtual reality-marknaden är på uppgång. I Kungsbacka kan man prova på hur det känns att besöka planeten Mars, spela minigolf eller jobba som kock.

En man i 30-årsåldern, iförd ett glasögonheadset som för tankarna till en science fiction-miljö i stil med filmen Matrix, genomför en karaktäristisk golfputtrörelse med händerna. Men han befinner sig inte på någon golfbana, håller inte i någon klubba, använder ingen boll. I själva verket står han i ett bås i en lokal i halländska Kungsbacka. I början på oktober öppnade Turnaround VR som är landets första center för så kallad virtuell verklighet, eller virtual reality (vr).

Det är en datateknik som genom särskilda glasögon och handkontroller simulerar och förflyttar användarens fysiska närvaro till en datagjord och virtuell värld. I Kungsbacka finns just nu 15 olika spel. Besökaren kan flyga i svävare, besöka planeten Mars, spela minigolf eller testa hur det är att jobba som kock. Grundfilosofin med vr är att användaren kan komma närmare upplevelsen och händelseförloppet genom att röra på sin kropp; om man vill se sig omkring i det virtuella landskapet behöver man bara vrida på huvudet i den fysiska världen.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här