Mobergs svampmedel godkänt i 13 länder

Moberg Pharma meddelar att MOB-015 nu är godkänt för behandling av mild till måttligt utbredd nagelsvamp hos vuxna i 13 EU-länder.
Mobergs svampmedel godkänt i 13 länder - moberg
Foto: Moberg Pharma

MOB-015 är nu godkänt i Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Italien, Nederländerna, Norge, Spanien, Sverige, Tjeckien, Ungern och Österrike.

Förskrivning av MOB-015 är receptbelagd i Danmark, Finland, Frankrike, Irland, Spanien och Tjeckien medan Belgien, Italien, Nederländerna, Norge, Sverige, Ungern och Österrike har utfärdat godkännanden för receptfri försäljning.

”Det är glädjande att se att hela sju länder har utfärdat godkännanden för OTC försäljning redan från start, eftersom de största försäljningsvolymerna i Europa förväntas komma från receptfri försäljning. Det är naturligtvis extra roligt att få avsluta sviten av nationella godkännanden med OTC-godkännande för Italien, en av de största nagelsvampsmarknaderna i Europa”, säger Anna Ljung, VD för Moberg Pharma AB.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.