Amido rasar i handelspremiären

Företaget Amido, som levererar tjänster som ska förenkla passageadministration för fastighetsägare, föll 42 procent i måndagens debut på handelsplattformen Spotlight Stock Market.

Teckningskursen i nyemissionen var 5:50 kronor per aktie, eller strax därunder med tanke på den teckningsoption som ingick i varje unit.

I den inledande handeln gjordes avslut i aktien och teckningsoptionen vid 3:00 respektive 0:21 kronor, innebärande en nedgång på 42 procent.

Inför noteringen gjorde Amido en nyemission där bolaget värderades till 92 miljoner kronor före kapitaltillskottet. Nyemissionen på 33 miljoner kronor tecknades till cirka 50 procent exklusive garanter och 76 procent inklusive garanter. Amido tillfördes 25 miljoner kronor.

“Vi hade som målsättning att nå över tusen aktieägare och det gjorde vi. Men vi får ödmjukt ta till oss att vi inte nådde full teckning men tack vare garantierna så har vi kapitalet för att exekvera på planen. Tillväxten är fortsatt bra och vi har nu över 667.000 digitala nycklar”, kommenterade Amidos vd Johnny Berlic när utfallet presenterades.

Amido avser växa genom dels sin befintliga digitala tjänst samt via nya tjänster kring så kallad smart passage för leverans av exempelvis e-handelsvaror direkt in i bostäder, sade Johnny Berlic i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt nyligen.

Han berättade samtidigt om den tuffa konkurrensen kring smarta leveranser och utmaningarna med att snabbt skala upp bolagets verksamhet för att nå försäljningsmålen som kräver kraftig tillväxt på bara ett par år, både i Sverige och i andra EU-länder.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här