Analytiker ger tummen upp för Netflix-rapport

Streamingbolaget Netflix rapport på tisdagskvällen gav blandade budskap, men analytikerna på Wall Street var i huvudsak positiva i sina kommentarer.
Analytiker ger tummen upp för Netflix-rapport - netflix-affarsvarlden-700_binary_6864122.png

Netflix intäkter och resultat för det första kvartalet var högre än förväntat, men bolagets egen prognos för tillströmningen av nya abonnenter i andra kvartalet var klart lägre än analytikerna hoppats på – 5 miljoner nya betalande abonnenter mot förväntade 6,1 miljoner.

I ett brev till investerarna i samband med rapporten skrev Netflix vd Reed Hastings att prishöjningarna i USA bidragit till högre ”churn” (bortfall), men oron över detta är enligt UBS analytiker överdriven.

”Vi ser Netflix som ett ’top pick’ då de kapitaliserar på möjligheten att bli den globala ledaren inom streamad media”, skriver UBS.

JP Morgans analytiker var också positiva.

”Netflix rapport för första kvartalet kan verka kontroversiell för vissa – främst på grund av de svaga utsikterna för abonnenterna i andra kvartalet – men vi anser att det finns betydligt mer att gilla än att ogilla”, skriver JP Morgan, som inte heller tror att streamingsatsningen Disney+ kommer att utgöra något större hot på grund av kvaliteten och kvantiteten på Netflix utbud.

Det finns fortfarande utrymme för aktien att stiga, skriver Goldman Sachs som räknar med att Netflix investeringar i innehåll, distributionspartnerskap och marknadsföring kommer att få aktien att fortsätta gå betydligt bättre än marknaden.

Också Credit Suisse lutade åt det positiva hållet.

”Även om nettotillskottet av abonnenter inte slog förväntningarna som många hoppats anser vi att framtidsutsikterna var ganska optimistiska”, skriver bankens analytiker.

Netflix föll i tisdagens efterhandel med som mest 9 procent innan en återhämtning började. I förhandeln klockan 13.50 på onsdagen var aktien åter på plus, upp 1 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.