Carnegie: Därför är tobaksbolaget köpvärt

Carnegie rekommenderar fortsatt köp av Swedish Match trots att aktien stigit med nästan 25 procent sedan köprekommendationen i januari.

Kursuppgången har medfört att värderingen stigit från ett P/E-tal om 14x till 17x, påpekar banken i ett marknadsbrev på måndagen.

Carnegie lyfter samtidigt fram att Swedish Matchs sektorkollegor haft en ännu starkare utveckling. Vid en oförändrad värdering med Carnegies vinstestimat för 2015 bör aktien handlas kring 245 kronor, vilket är Carnegies målkurs för aktien.

”Aktiekursen drivs för tillfället av flera triggers. Swedish Match har haft en stark utveckling inom sina kärnområden vilket bör leda till förnyad vinsttillväxt. Bolagets defensiva egenskaper är lockande för investerare och en återgång till aktieåterköp skulle vara en annan positiv faktor för aktien. En potentiell avyttring av ägandet i STG är en annan trigger”, heter det.

Carnegie tror dock inte att den kommande kvartalsrapporten blir någon tydlig trigger. Rapporten bör visa att de positiva trenderna kommer fortsätta, men resultatet förväntas bli 2 procent sämre än föregående år, skriver investmentbanken.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.