Cinnober: God jul från Nasdaq

Julen kom tidigt till Cinnobers aktieägare. Det är tomtarna på Nasdaq som hittat mer pengar i botten av presentsäcken och nu höjer budet från 75 till 87 kronor. Det är bara att tacka och ta emot. Chans till ytterligare budhöjning kanske finns men smärtan kan bli väldigt stor om Nasdaq fortfarande inte får in 90 procent och backar från budet. Se Haldex.
Cinnober: God jul från Nasdaq - 1839f00f-0fb2-45d7-83b6-daafb5d94a26fitcroph450q80upscaletruew800sf2f620b08b80e5ae84a8e038963ae9e82c6e9fcf

Börsplus långa relation med Cinnober trodde vi skulle ta slut vid 75 kronor. Det ena huvudskälet till det var att grundarna välkomnade ett bud på den nivån. Det andra huvudskälet var att vi inte bedömde den grupp av aktiehandlare som varit mest vokala motståndare till budet som särskilt trovärdiga ”hold-outs” i den bemärkelsen att de näppeligen varit beredda att låsa in en mycket stor del av sin förmögenhet i en illikvid aktie med erkänt volatila vinster och historiskt klen tillväxt.

Det är alltså starkt jobbat av budmotståndarna att ha lyft budet 16 procent på en fallande börs. Cinnober kom visserligen med en positiv Q3-rapport i mellantiden men budhöjningen var ändå långt ifrån säker.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets