Därför sänker Danske MTG:s riktkurs

Danske Bank sänker riktkursen på mediebolaget MTG från 305 till 280 kronor.

Rekommendationen är kvar på avvakta.

Det framgår av ett marknadsbrev på fredagen.

”Vi sänker våra estimat för rörelseresultatet 2014-2016 med 4-11 procent. Detta gör vi till följd av ett minskat tv-tittande i Norden och speciellt i Sverige vilket troligen kommer att sätta press på annonsförsäljningen. Tv-tittandet minskade med 5 procent under andra kvartalet och ser vi till personer i åldrarna 25-39 har tv-tittandet sjunkit med närmare 10 procent”, skriver banken.

”Den andra orsaken till att vi sänker våra estimat hänför sig till förändrade regler i Ryssland som kan förhindra tv-reklam på betaltv-kanaler från och med år 2015”, skriver Danske Bank vidare.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco