DI: Denna aktie bör kunna klättra 40 procent

Alla som räknar på kassaflöde och resultat, och jämför med liknande bolag, ser att potentialen i Millicom är betydande. Det menar Dagens Industri som i Veckans aktie sätter köp på teleoperatören Millicom.

“Aktien bör kunna klättra 40 procent från dagens nedtryckta nivåer”, skriver tidningen.

Analysen tar avstamp i årets kursnedgång, som bland annat är en konsekvens av att Kinnevik bestämt sig för att dela ut innehavet i Millicom till aktieägarna i investmentbolaget. Det skapade “alla överhängs moder” och aktien har fallit med 25 procent sedan årsskiftet.

“För Millicom gäller det bevisa att aktien är mer än en värdefälla där tillväxten riskerar att ätas upp när porösa valutor tappar mot dollarn och ökande 4g-penetration gröps ur av fallande snittintäkter från kunderna”, varnar tidningen som ändå kommer fram till att vd Mauricio Ramos strategiska fokus “någon gång” måste börja synas även i aktiekursen.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här