DI: Köp säkerhetsbolaget

Säkerhetsbolaget verkar ha blivit kvar i frysboxen, skriver DI, som tror att det snart tinar upp igen.

Säkerhet är hett på börsen igen, låstillverkaren Assa Abloy har stigit med 20 procent i år, kontanthanteraren Loomis med 37 procent och bevakaren Securitas med 32 procent. Gunnebo har dock backat. Koncernen har dock stöpts om de senaste åren och fokus har flyttats från Europa till marknader med bättre lönsamhet och tillväxt.

Det behövs varken en stor förbättring på andra marknader än Emea eller någon större tillväxtskjuts i Europa för att nå bolagets mål för rörelsemarginalerna.

Marginalmålet kan nog också, med vind i ryggen, passeras med råge, men DI nöjer sig med att tro på ett infriat mål nästa år.

Gunnebo ligger på ett p/e-tal en bit under 12 på tidningens prognos för 2015, vilket är försiktigt sett till sektorkollegorna och övriga börsen. Rekommendationen blir köp, speciellt som vd Per Borgvall ökade sitt aktieägande efter senaste rapporten.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.