Doro minskar vinsten

Telefontillverkaren Doro redovisar ett resultat efter skatt på 15,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2019 (18,6).

Resultatet per aktie uppgick till 0:65 kronor (0:78).

Nettoomsättningen uppgick till 466 miljoner kronor (420), medan orderingången ökade 21,7 procent till 486 miljoner kronor (399).

Rörelseresultatet blev 21,2 miljoner kronor (24,9), motsvarande en rörelsemarginal på 4,5 procent (5,9).

Doro upprepar samtidigt sin prognos.

Den övergripande marknaden för mobiltelefoner förväntas vara fortsatt utmanande.

“Doro har bibehållit och förväntas bibehålla eller öka sina marknadsandelar i seniorsegmentet. Tjänster växer organiskt och vi jobbar aktivt med olika förvärvsmöjligheter varför vi förväntar oss fortsatt tvåsiffrig procentuell tillväxt i Tjänster för 2019. Lönsamheten förväntas fortsatt vara på en hälsosam nivå”, upprepar Doro i sina utsikter.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här