Här är vinnaren i Affärsvärldens tävling

Vinnaren har nu utsetts i Affärsvärldens tävling ”Kan du din affärshistoria?”.

Affärsvärldens tävling bestod i att svara rätt på fyra frågor kring historiska affärshändelser. De tävlande fick sedan motivera vilken nutida händelse de tror kommer att vara signifikant för vår tid.

Vinnaren i tävlingen är Mårten Tötterman, som tror att Brexit ”kommer att bli särskilt ihågkommen i affärsvärlden under en lång tid framöver. Det kommer att göras otaliga studier och analyser på hur en hel kontinents ekonomi påverkas av till synes mest känslodrivna beslut snarare än logiska och rationella.”

– Det känns jättekul. Jag tror att det är första gången jag vinner någonting utanför Gröna Lunds chokladhjul, säger Mårten Tötterman.

Mårten Tötterman jobbar på Londonbaserade Thomas Cooks kontor i Stockholm, ett företag som på många sätt kommer att påverkas av Storbritanniens utträde ur EU – även om det alltjämt är oklart hur denna påverkan kommer att se ut.

– Vi har haft många diskussioner om vad Brexit innebär för oss. Vi har mycket personal som rör sig fram och tillbaka, och det påverkas ju när det blir nya regler med rörlighet och visum för arbetskraft och så vidare, säger Mårten Tötterman.

Fem övriga finalister vann var sin helårsprenumeration värd 4 235 kr. Bidragen finns i listan nedan.

Finalisterna Signifikant händelse i vår tid
Anna Holmgren Lehman Brothers fall som skapade en finansiell kris utan dess like.
Amir Zaino Debaclet kring Allra kommer vi att minnas länge. Inte för att det var första gången det PPM-granskats utan för att det på allvar fick fart på Pensionsmyndigheten, FI och politikens ansträngningar att rensa i fondrabatten och få bort dem som gjort sig rika på att mjölka system och sparare på pengar.
Lars-Gunnar Nygren Minusränta och kvantitativa lättnader är en unik företeelse. Kommer påverka ekonomierna framöver när normalläge ska återinföras.
Martin Milisic Att ett flertal banker tittar på tekniken bakom kryptovalutor ser jag som en brytpunkt. Blockkedjetekniken har kommit in i finrummet. Till exempel har R3, det internationella konsortiet för blockkedjeteknik, tagit in nästan en miljard kronor i riskkapital. Det är den största investeringen hittills.
Katarina Olsson Under 2017, något betydelsefullt har hänt – i USA, kom det fram en ny president. Rätt ofta med en något trumpen min – vid något tillfälle, ett överlägset flin – ibland ser man också, ett hår av hin. Nu är det faktiskt, Donald som möjlighet har – att åter få landet, i skick som i fornstora dar!
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.