Hindenburg baissar Loop Industries och ser nedsida på 100 procent

Blankningsspecialisten Hindenburg Research är på tisdagen ute och anklagar Loop Industries för att vara ett bolag av rökridåer. De ser en nedsida på 100 procent i aktien, enligt en analys som publicerats via Twitter.
Hindenburg baissar Loop Industries och ser nedsida på 100 procent - penna-analys-aktier-900
Hittills i år har det redan kommit in 20 bud på Stockholmsbörsen. Helåren 2021 och 2020 kom det in på 21 respektive 17 bud på börsen. Foto: Chris Ryan/TT
Till en följd av uppgifterna har Loop Industries aktie handlats ned runt 35% i dagens förhandel i USA.

Hindenburg riktar bland annat in sig på att Loop aldrig genererat några intäkter och att deras ”bevisade” lösning som ska leda revolutionen för hållbar plast inte fungerar.

Med hänvisning till intervjuer med före detta anställda samt interna dokument menar Hindenburg att Loop tvingat sina forskare att ljuga om testresultat. Påståendet att bryta ned PET-plast till sina baskemikalier har kallats tekniskt och industriellt omöjligt av före detta anställda.

Loops vd Daniel Solomita uppges även ha anställt en före detta ekobrottsling som tidigare fällts för kursmanipulation.

Avtalet med Thyssenkrupp har även hamnat i limbo efter att Loop underskattat kostnader och komplexiteten med processer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets