”MTG är extremt undervärderat”

MTG och Nent kan bli ett byte för någon större spelare, säger David Marcus, vars Evermore Global har seglat upp som fjärde största ägare i MTG. Andra amerikanska placerare framhåller svenska bolags starka ESG-profil som en viktig faktor för att investera.

Evermore Global, där David Marcus är vd och medgrundare, är efter aktieköp i oktober fjärde största ägare i MTG och har därmed fått en plats i dess valberedning. Bolaget har nu runt 5,5 procent av MTG och äger 2,5 procent i det från MTG utskiftade bolaget Nent. Hans position i MTG och Nent är inte förvånande, eftersom David Marcus har varit nära vän med grundaren Jan Stenbeck och också suttit i MTG:s styrelse under många år. I David Marcus portfölj på totalt cirka 10 miljarder kronor ingår också Lifco och ÅF Pöyry. Medan Lifco varit en av David Marcus bättre investeringar, har nya MTG hittills varit ett sänke.

Efter utskiftningen av Nent i mars föll kursen brant, med 40 procent till nivån 70 kronor i slutet på oktober då MTG aviserade en översyn av strategin och en eventuell parallellnotering av aktien i New York.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Invesco
Annons från Trapets