Myfc:s Kina-avtal försenat

Beställningarna från Myfc:s kinesiska storavtalspartner Telling försenas. Aktien faller.

Myfc:s beställningar av JAQ Hybrid från den kinesiska mobildistributören Telling försenas in i 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen.

Aktien tappar initialt runt 5–6 procent på en fredagsbörs som är ned runt 0,5 procent.

Bränslecellbolagets vd Björn Westerholm ger följande kommentar i pressmeddelandet om förseningen:

– Vi har utvecklat, IEC-certifierat och industrialiserat JAQ Hybrid på mindre än ett år. Vår teknologiplattform är därmed fullt förberedd för att vår bränslecell kan samexistera med batterier, där vi kan utnyttja det bästa av bägge världar. Vi ser fram emot den första ordern, och vi är beredda att inleda leveranser av JAQ Hybrid när Telling är redo att lägga den.

Myfc:s ramavtal med Telling skrevs i december 2016 och är uppdelat i tre faser. Senaste plan var att fas två, som omfattar de första beställningarna av JAQ Hybrid, skulle ha påbörjats under det innevarande fjärde kvartalet 2017.

Affärsvärlden skrev om Myfc:s stora Kina-planer för JAQ (innan produkten blev JAQ Hybrid) i våras.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.