Nya leveransrekord för BMW

Den tyska premiumbiltillverkaren BMW rapporterade på torsdagsmorgonen intäkter som var något högre än väntat, medan rörelseresultatet prickade konsensusförväntningarna. Bolaget upprepar sina prognoser för helåret.
Nya leveransrekord för BMW - harald-kruger-700_binary_6964234.jpg

”BMW satte nya rekord för billeveranser, både för ett andra kvartal och för ett första halvår”, skriver bolaget i delårsrapporten.

BMW levererade under det andra kvartalet knappt 650.000 fordon, upp från knappt 640.000 fordon samma period 2018.

Försäljningen uppgick under kvartalet till 25,7 miljarder euro, mer än väntade 25,5 miljarder euro i Bloomberg Datas snittprognos. Rörelseresultat blev 2,2 miljard euro, marginellt över väntade 2,19 miljarder.

För helåret 2019 räknar bolaget med att den globala fordonsmarknaden ska fortsätta att krympa.

”Bortsett från mindre rörelser i ett litet antal europeiska länder, är den allmänna trenden sannolikt nedåt, i synnerhet på de stora marknaderna”, skriver BMW och spår fortsatt volatilitet under året.

BMW upprepar sina utsikter för helåret, med en rörelsemarginal i intervallet 6 till 8 procent, justerat för kartellböter.

”Trots att många andra tillverkare och underleverantörer i fordonssektorn har kommit med vinstvarningar under de senaste veckorna, har BMW lyckats leverera ett resultat helt i linje med både våra och marknadens förväntningar”, skriver Pareto Securities i en snabbkommentar på morgonen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.