Smart elbilsladdare vann 33-listan i Linköping

Norrköpingsföretaget Chargestorm knep första platsen på 33-listan genom att vinna första delfinalen i Linköping på tisdagskvällen.

Chargestorm säljer laddstolpar och styrprogram för elbilsladdning som gör det möjligt att ladda fler bilar utan att överbelasta elnätet.

Det tack vare en patenterad metod för lastbalansering. Företaget startade 2009, har tio anställda och en omsättning på 11 miljoner förra året.

På tisdagskvällen stod de som segrare när tre företag tävlade om årets första plats på 33-listan, Ny Teknik och Affärsvärldens årliga lista över Sveriges mest lovande unga innovationsföretag.

– Nu kommer elbilarna på allvar. Vi har installerat 2000 laddare i Sverige, Norge, Finland och Polen, säger Patrik Lindergren, vd och en av företagets grundare.

I delfinalen i Linköping tävlade de mot Linköpingsföretaget Aqwary som utvecklat ett kommunikationssystem för dykare som bygger på ultraljud och Edeva som utvecklat ett farthinder som bara aktiveras för bilar som kör för fort.

Under tävlingen gällde det att imponera på juryn genom att sälja in sitt bolag på en minut. Utöver den så kallade säljpitchen så intervjuas företagen av juryn.

Både Aqwary och Edeva har fortfarande chansen att ta en plats på 33-listan som presenteras tisdagen den 14 april på Münchenbryggeriet i Stockholm med start kl 17.

I morgon onsdag avgörs 33-listans andra  regionala final i Umeå.

Hela 33-listans turné

Linköping: 3 februari.

Umeå: 4 februari.

Lund: 3 mars.

Göteborg: 4 mars.

Stockholm (final): 14 april.

Gratis anmälan gör du här: talentumevents.com/33listan

Detta är 33-listan

33-listan är Affärsvärlden och Ny Tekniks årliga lista över unga, lovande teknikföretag.

I år görs listan för åttonde gången. Till årets lista har det strömmar in 280 förslag fram till att nomineringstiden gick ut.

Kriterierna för att få vara med på listan är att företaget är:

  • Max sju år det vill säga startat senast 2008.
  • Baserat på en innovation med potential att förändra spelreglerna i sin bransch och med stor internationell potential.
  • Sverigebaserat.
  • Ej noterat på någon börslista.
  • Ett företag får vara med på listan max tre gånger.

Företagen som kommer med listan väljs ut av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden.

Undantagen är de företag som vinner de regionala finalerna i Lund, Göteborg, Umeå och Linköping. På varje ort tävlar tre företag om en plats på 33-listan. Vinnaren utses av en jury.

I Linköping bestod juryn av: Mats Lindoff, teknikchef Zenterio, Göran Felldin, samverkansdirektör Linköpings Universitet samt Marie Alpman, Ny Teknik.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.