Storägare har sålt hela innehavet på nära 12% i Entra

Folketrygdfondet har sålt 21,5 miljoner aktier i norska fastighetsbolaget Entra - motsvarande 11,75% av ägandet. Efter transaktionen äger Folketrygdfondet inte längre några aktier i Entra.
Entra
Foto: Thomas Winje Øijord/TT

Vem som är köpare av aktierna framgår inte.

Folketrygdtfondet var den största ägaren som avvisade bud från SBB och Castellum. Det sistnämnda bolaget sitter på 18,4% av aktierna i Entra efter att SBB sålt sin post. Storägare i Entra är även Balder.

Castellum betalade 210 norska kronor per aktie när SBB sålde sin aktiepost på knappt 15 miljoner aktier. Enligt E24 har även dagens affär där Folketrygdtfondet säljer skett till den kursen.

”Vi säljer till ett bra pris och har haft en god avkastning på investeringen”, skriver Kjetil Houg, chef för Folketrygdtfondet, i ett sms till E24.

Folketrygdtfondet förvaltar Statens pensjonsfond Norge.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets