Veoneer tar order på system för aktiv säkerhet

Bilsäkerhetsföretaget Veoneer har fått en order från en global biltillverkare i Asien på system för aktiv säkerhet baserat på nästa generations monokamera och radar.

Detta är den åttonde kunden för Veoneers internt utvecklade kamerasystem, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Veoneer avser att börja leverera systemet till denna kund från år 2022.

Veoneers kamerasystem är baserat på egenutvecklade kameraalgoritmer och radarmjukvara för att täcka de krav som ställs i Euro NCAP.

I kameran finns Zenuitys mjukvara, som för samman informationen från kamera och radar, så kallad “sensorfusion”, vilket uppges ge hög tillförlitlighet, säkerhet och tillgänglighet i systemet.

Systemet kommer dessutom innehålla funktioner för en bättre körupplevelse, såsom avläsning av körbanas profil och metoder som förutser hur vägbanan ser ut.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här