Börsplus behåller sitt köpråd för Veoneer

Det mesta var dåligt i dagens rapport och särskilt beskedet att Veoneer har ett kapitalbehov på 500 miljoner dollar. Man måste lyfta blicken rejält för att lockas av aktien. Det skriver Börsplus i en analys på måndagen. 
Börsplus behåller sitt köpråd för Veoneer - veoneer-700_binary_6956805.jpg

Här och nu är det inte mycket som talar för Veoneer. Kapitalfrågan är en våt filt som måste ryckas bort. Utsikterna på bilmarknaden behöver stabiliseras och helst ljusna. Även om så sker så kan inget hindra att 2019 blir ett år med storförlust och att de positiva ordersiffror som företaget möjligen kan prestera möts med skepsis, bedömer analyshuset. 

Lyfter man blicken några år ut så har Börsplus tidigare skissat på en intäktsbas kring 3 miljarder dollar 2021 och att Veoneer kan värderas till en gånger intäkterna. Då finns en bra uppsida i aktien.

”Tills vidare behåller vi det gamla köprådet på aktien men det brådskar inte att kasta sig in i Veoneer”, skriver Börsplus i sin slutsats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.