Lönsamhetslyft i sikte

ANALYS It-återförsäljaren fortsätter att uppvisa en stabil tillväxt i affären. Affärsvärlden lockas av det stundande lönsamhetslyftet och tar rygg på insynspersonerna.
Lönsamhetslyft i sikte - aktier-app-700_binary_6948780.jpg

KÖP It-återförsäljaren Dustin har inte rosats av aktiemarknaden det senaste året. Bolaget är mitt uppe i en omfattande transformation, där planen är att gå från att sälja hårdvara till att bli en helhetsleverantör av it-lösningar. Men omstruktureringen tar tid och de nya investeringarna har satt press på marginalerna.

Den stora frågan för investerare är helt enkelt när lönsamheten lyfter igen. Vd Thomas Ekman skriver i den senaste rapporten att han märker hur effektiviteten i tjänstefabriken höjs, inte minst då integrationstakten av de förvärvade bolagen accelererar. Dessutom ser man tydliga tecken på marginalförbättringar i LPC-affären, i takt med att kontraktsportföljen mognar.

Flera insiders verkar vara övertygade om ett stundande lyft för bolaget. Axel Johnsson-gruppen, som är största ägare, har under hösten tankat ytterligare aktier till ett värde av drygt 266 miljoner kronor. Mycket talar för att ta rygg på insynspersonerna, inte minst den robusta tillväxten och marginalförbättringarna inom räckhåll. Därtill serveras en hygglig direktavkastning runt 4 procent på dagens kurs.

Risken i Dustin är att lyftet fortsätter att dra ut på tiden. På Affärsvärldens prognoser, där vi räknar med att marginalförbättringarna slår igenom först under kvartal tre, värderas aktien till ett p/e-tal på 15,7 för innevarande brutna räkenskapsår och 13,5 för 2020/21. Det är inte högt för ett välskött och växande bygge med stabila ägare i ryggen. Vi trycker nu på köpknappen och sätter riktkursen till 90 kronor på ett års sikt.

Detta är en nedkortad version av aktierådet Lönsamhetslyft i sikte. Prenumeranter kan läsa mer här.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.