Finns en frisk kärna

Efter årets kursras ser Affärsvärlden nu kärnteknikbolaget Studsvik som ett turnaroundbolag med mer möjligheter än risker.

KÖP I slutet av mars, i nummer 13/2019, synade Affärsvärlden senast Studsvik, en leverantör av tjänster till kärnkraftsindustrin. Bolaget hade utvecklats svagt under många år och trots vissa ljusglimtar såg Affärsvärlden då ännu inga skäl att köpa aktien. Sedan dess har aktien backat med ytterligare hela 35 procent. Efter det kraftiga kursfallet går det därför nu att börja argumentera för att aktien ändå är värd en chans.

Först och främst är det positivt att vd Camilla Hoflund har fortsatt att städa upp i Studsviks olönsamma konsultverksamhet. Den affären har plågats av hård konkurrens och prispress i flera år, en utveckling som även synts hos teknikkonsulten Rejlers. Affärsområdet Konsulttjänster bytte nyligen namn till Avfallsteknik för att bättre spegla bolagets fokus på att sälja teknikplattformar, know-how, licenser, etcetera. En viss konsultverksamhet återstår, men den är då i huvudsak kopplad till teknikaffären.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här