Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Gjorde ett klipp i Dometic

2019-11-13 18:00

Dometic

Affärsvärlden såg köpläge när fritidsspecialisten Dometic synades för ett år sedan. Bolaget hade just kommit med en kvartalsrapport under marknadens förväntningar, och Affärsvärlden bedömde att kursraset var omotiverat stort.

Det var helt rätt. Trots att bolagets organiska tillväxt och lönsamhet försämrades under årets första halvår klättrade aktien på börsen. Riktkursen på 92 kronor nåddes i juni i år.

Den osynkroniserade utvecklingen i bolaget respektive aktien fick Affärsvärlden att skruva ned köprådet till en neutral vänta-rekommendation i nummer 38/2019.

Essity

Tesen för ett år sedan var att hygienkoncernen Essity, som kortsiktigt var pressad av kraftigt stigande råvarupriser, var en utmärkt investering för investerare som inte stirrade sig blinda på kvartalssiffror.

När så råvarupressen lättade steg aktien raskt. Under året summerar uppgången till drygt 40 procent, jämfört med knappt 16 procent för börsen.

Den här rekommendationen låstes dock i slutet av mars då vi i nummer 13/2019 valde att ta ner rådet till en neutral vänta-rekommendation. Med facit i hand var det en för tidig vinstsäkring vid knappa 23 procents avkastning.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom