Mörka moln över takboxarna

Affärsvärldens friluftsfavorit Thule har hamnat i en svacka, både på och utanför börsen. Ännu är det för tidigt att fiska upp aktien.

VÄNTA Senast Affärsvärlden analyserade friluftsproduktbolaget Thule var i slutet av oktober för ett år sedan. Aktien hade fallit rejält efter en kvartalsrapport under förväntan, och Affärsvärlden såg köpläge i kurssvackan. Riktkursen sattes till 225 kronor, vilken nåddes i maj i år. Aktien fortsatte upp till nära 240 kronor, men därefter har aktien fallit tillbaka till nivåer kring 185 kronor.

Thule har länge varit en Affärsvärlden-favorit, med tre köprekommendationer 2015–2018. Bolaget är marknadsledande på takboxar, takräcken och cykelhållare till personbilar, där Thules andel på den globala marknaden överstiger 50 procent. Affärsområdet, som kallas Carriers, står för största delen av bolagets omsättning, motsvarande 64 procent. Utöver Carriers har Thule ytterligare tre ungefär lika stora affärsområden: väskor, barnprodukter och RV-produkter (tillbehör till husvagnar och husbilar, recreational vehicles).

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här