Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Rätt att rata Spotify

2019-04-17 18:00

Lifco

”Världens bästa Karlsson”, löd beskrivningen av Lifcos vd Fredrik Karlsson för ett år sedan. Affärsvärlden bedömde att den stabila förvärvsmaskinen hade mer att ge.

Aktierådet gick också som planerat. När riktkursen nåddes i mitten av juli hade Lifco-aktien utvecklats klart bättre än börsen.

I samband med bokslutet fick dock Fredrik Karlsson hastigt lämna vd-posten. Han och huvudägaren Carl Bennet kom inte överens om ersättningen. Beskedet fick aktien på fall, men tappet är återhämtat. Investerarna tycks inte rädas förlusten av ”Världens bästa Karlsson”.

Pöyry

Finländska teknikkonsulten Pöyry var för ett år sedan en turn­around som var på rätt väg. Affärsvärlden tryckte åter på köpknappen efter en tidigare köprekommendation på 3,30 euro våren 2016.

Riktkursen på 6,40 euro nåddes i mitten av juli, då en fin vinst på 21 procent säkrades. Investerare med bättre sittfläsk belönades ännu mer.

I mitten av december levererade svenska konkurrenten ÅF en tidig julklapp till Pöyrys aktieägare. ÅF lade då ett bud värt 10,20 euro per aktie. Investerare som hade kvar sina Pöyry-aktier fick nästa dubbelt upp på mindre än ett år.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom